dissabte, 22 de gener del 2011

Kunkula o "la casa de colònies"

La Sibelius, la meva nova escola d'adopció, té unes instalacions als afores afores de Helsinki (uns 40 Km) anomenades Kallio-Kuninkala, "Kunkula" pels amics.


Aquestes instal·lacions venen a ser la casa on Jean Sibelius, compositor nacional, es retirava per de treballar en un ambient més agradable que el del centre de la ciutat.

A dia d'avui aquesta casa ha estat habilitada com un centre de formació intensiu: amb diverses habitacions per alumnes, menjador amb excel·lent menjar i un edifici extra amb una gran sala polivalent.

El cap de setmana passat, el segon que passava a Helsinki, vaig tenir la oportunitat d'anar-hi amb alumnes del departament de pedagogia: tan alumnes finesos com alumnes estrangers, a fer-hi un intensiu de cultura finesa: vam cantar, vam tocar i vam ballar coses fineses i vam fer bastanta festa les dues nits que hi vam ser. Com diria Jean-Pol Desgrava: "Ho vam petar bastant" (val a dir que m'agrada força aquesta expressió)


De tot això en va sortir un concert/performance que el mateix diumenge vam fer al poblet on es troba la casa i que hem de repetir a Helsinki un dia d'aquests!




La conyeta però, no s'ha acabat: perquè aquesta setmana que entra me la passaré a aquest magnífic lloc: anem a fer un stage d'improvització de música folk, amb bona part dels alumnes del departament de folk de la Sibelius. És a dir immersió 100% al mon finès! La conyeta acabarà amb concerts dissabte i diumenge a Helsinki!

Doncs res, ja us aniré explicant què passa.
De moment aquesta nit fondu!


fotos: Anna Veronika Groschedl

3 comentaris:

  1. Manu!
    Què bé que t'ho estàs passant, oi? Me n'alegro! Ves informant-nos de què tal els concerts i les festes que hi estàs fent.
    Una abraçada, Raul.

    ResponElimina
  2. m'agraden les teves cròniques. Ves-les fent regularment !!!
    juli

    ResponElimina