diumenge, 14 de novembre del 2010

Les crestes ben amunt??

Un cap de setmana de molts km's.

Divendres amb Safreig (grandíssims!!) a Cabrils.

Dissabte tripleta: Cercavila Cerdanyola, Castells a Manresa amb els de Cerdanyola i nit al barri marítim a fer "el Quina Canya!"

I aquest matí castells a Cerdanyola.




Després de tan voltar per catalunya he tingut la "sort" de compartir actuacions amb 4 grups de grallers de colles castelleres (l'altre dia ja vaig rajar de les dels gegants i avui toca les dels castells); deixant de banda l'envergadura dels castells que feien, només un d'aquests 4 tenia unes gralles q tocaven el toc de manera quasiacceptable. Les altres tres feien PENA.

Realment volem que el mon casteller sigui part del patrimoni immaterial de la humanitat si la música "ritual" està molt mal tocada?

Volem que "s'institucionalitzi" que un cop s'acabaven les actuacions s'hagi de ballar la puta polca d'ours tan sí com no?

Perquè els grallers no son (m'agradaria no incloure'm en aquest sac) prou conscients del nivell que tenen? En una colla castellera hi ha moltes maneres de participar a un castell, i de la mateixa manera que no tothom va al tronc crec que també hi hauria d'haver-hi uns criteris prou clars en quant als músics.

I al loro, que no tot passa per llogar grups!

1 comentari: